П`ятниця, 26.04.2024, 19:27

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Як повинні оплачуватись робочи дні у вихідні та святкові (неробочі) дні під час відрядження за кордон?
14:53
Як повинні оплачуватись робочи дні у вихідні та святкові (неробочі) дні під час відрядження за кордон?
Добрий день.

Як я розумію згідно з наказом N 362 «Про внесення змін до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон» та пунктами:

9. На працівника, який перебуває у відрядженні, поширюється режим робочого часу того підприємства, до якого він відряджений. Замість днів відпочинку, не використаних за час відрядження, інші дні відпочинку після повернення з відрядження не надаються.

10. Якщо працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові й неробочі дні, то компенсація за роботу в ці дні виплачується відповідно до чинного законодавства.

На підприємстві, куди я відрдженний - п'ятиденна робоча неділля з двома вихідними. Тому при необхідності працювати у вихідні я повинен отримувати у подвійному розмірі плату. Згідно з:

Відповідно до чинного трудового законодавства працівникам при п’ятиденному робочому тижні надаються два вихідних дні на тиждень, а при шестиденному робочому тижні — один вихідний день на тиждень (див. ч. 1 ст. 67 КЗпП).
Робота у вихідний день може компенсуватися за згодою сторін наданням іншого дня відпочинку (у просторіччі — відгул) або у грошовій формі в подвійному розмірі, при цьому, якщо сторони виберуть грошову компенсацію, оплата за роботу у вихідний день обчислюється за правилами ст. 107 КЗпП, яка регулює оплату роботи у святкові та неробочі дні (див. ст. 72 КЗпП).

Робота у святковий та неробочий день оплачується в подвійному розмірі залежно від умов оплати праці в такому порядку:
1) відрядникам — за подвійними відрядними розцінками;
2) працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, — у розмірі подвійної годинної або денної ставки;
3) працівникам, які одержують місячний оклад, — у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота у святковий та неробочий день провадилася в межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму (див. ч. 1 ст. 107 КЗпП).

Я все вірно зрозумів чи є десь моя помилка? А також чи має підприємство право вносити обмеження на оплату праці у вихідні дні під час відрядження за кордон.

Дякую.

З повагою
Костянтин Миколайович.
Категорія: Трудове право | Переглядів: 1035 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0