Субота, 27.07.2024, 04:17

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Колекторські фірми
11:10
Колекторські фірми
Доброго дня! Маю питання за ситуацією: у 2006 році одна моя знайома взяла в кредит у КС мобільний телефон, правильніше сказати просто оформила на себе, а віддала іншій людині, бо та "дуже просила" і чомусь "не могла оформити на себе". Так ситуація типова, однак дівчина ніколи не відрізнялася підозрілістю до знайомих людей і вважала за честь допомогти, за що в результаті і поплатилася...
Усі документи (договір на кредитування та інше) у неї забрав хлопець, котрий і просив її оформити кредит, завіривши її, що буде своєчасно і в повному обсязі сплачувати і їй нема про що хвилюватися. Однак у серпні 2011 року на її адресу приходить лист-повідомлення про те, що її Договір кредитування було продано колекторській фірмі у липні цього року, за нею рахується заборгованність у сумі до 3500 тис.гривень і вона має сплатити її у найкоротші терміни.
Дівчина зателефонувала за номером, вказаним у листі, щоб дізнатися детальніше про ситуацію, і ось що вона почула: до квітня 2008 року було де-кілька проплат по даному Договору, а після квітня 2008 року жодної, КС і банк (який банк так і не відомо) ніяких дзвінків-нагадувань не робив і листів з нагадуваннями не присилав ( при чому, як сказала оператор, "взагалі, згідно Договору, не мав такого робити"). У Договорі було вказано що кредит надається на 10 місяців, а дія Договору "до повного виконання сторонами договірних обовязків".

Питання: коли спливає термін подання позову по даному Договору? Чого чекати далі? І як звільнитися від погроз з боку колекторської фірми?

Завчасно вдячна за будь-яку допомогу
Категорія: Інші, не віднесені до перелічених категорій | Переглядів: 1156 | Додав: sabrina2584
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0