П`ятниця, 19.04.2024, 19:38

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Відшкодування збитків
10:51
Відшкодування збитків
Доброго дня!
Нам потрібна консультація із такого питання. Ми з чоловіком вже другий рік одружені і зараз чекаємо на народження нашого первістка. Проживаємо у селі у дворі батьків чоловіка (ми з чоловіком у будинку, а вони у іншому будинку, який знаходиться в цьому ж дворі). У цьому дворі приписані: моя свекруха, її громадянський чоловік (відчим мого чоловіка) та мій чоловік. Я в цьому дворі не приписана.
Наше село газофіковано. Наша вулиця була газофікована років з двадцять тому. При прокладанні гозових труб, за словами моєї свекрухи, газовики переконали її дати дозвіл на те, щоб у, тепер уже нашому, дворі поставити газові підстанцію (так як вулиця заселена і не було де її поставити). Вона погодилася за умови, що користуватися природнім газом вона буде безкоштовно. Газову підстацію поставили на межі подвір'я та вулиці. ЇЇ обгородили металевою сіткою з попереджувальним написом про небезпеку. Вона займає приблизно площу приблизно 2 м на 2 м. При чому половина цієї станці знаходиться безпосередньо у дворі, а половина - на клумбі, що біля двору. Після того, як газ по вулиці провели, моя свекруха підключила і собі газ. Коли звернулася до горгазу із нагадуванням про їх обіцянку на безкоштовне користування газом, їй сказали, що ніхто нікому нічого не обіцяв. Вона оплачувала за послуги користування газом у повному обсязі. Через кілька років вона виїхала із села, але право власності на будинок нікому не передавала. В цьому будинку, на період відсутносі свекрухи, проживала її дочка із сім'єю. За цей період гоз їм відрізали за заборгованість. Пройшов деякий час і дочка виїхала, а свекруха повернулася. До сьогодні газопостачання досі не відновлено,але заборгованість вже погашено.
Питання полягає ось в чому. Ми з чоловіком збираємося в цьому році знову підключити газ, адже сподіваємося на народження дитини, а їй потрібно створити відповідні умови. Від газової підстанці дуже сильно тхне газом. І це відчуваємо не лише ми (ті, що приживають у цьому дворі), а й люди, які проходять повз наш двір. Цей неприємний і отруйний запах створює певні незручності. І плюс до всього, ми переживаємо не лише за своє здоров'я, а й за здоров'я наших дітей та дітей сусідів, які граються на вулиці біля цієї підстанці. Питання наше полягає в тому, чи можемо ми пред'являти якісь притензії та вимоги до горгазу у зв'язку з незручностями, які для нас ствоює їх підстанція? Чи можемо ми вимагати компенсації, або хоча б користуватися послугами горгазу за пільговим тарифом? Чи ми можемо подавати до суду на відшкодування моральної шкоди? І взагалі, які ми маємо права у цій ситуації? Будь-ласка, вкажіть відповідповідно до яких законів.
Дякую за Вашу увагу і за те, що приділили нам час. З нетерпінням чекаємо відповіді.
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 697 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0