Субота, 27.07.2024, 08:30

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Встановлення причинного зв'язку між інвалідністю та Чорнобильською катастрофою
19:52
Встановлення причинного зв'язку між інвалідністю та Чорнобильською катастрофою
Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, знайти відповідь на запитання. Мені 27 років, народилась і проживаю в м. Киеві. Три місяці назад мені зробили операцію: тотальна тиреоідектомія з приводу раку. Через два дні лягаю в лікарню для опромінення. Районний лікар-онколог каже, що після опромінення будемо подавати документи на інвалідність. Чи маю я право встановити причинний зв'язок між інвалідністю з приводу раку щитовидної залози та Чорнобильською катастрофою, якщо зараз не маю статусу особи потерпілої від ЧАЕС, проте в дитинстві мала посвідчення дитини, постраждалої від аварії на ЧАЕС серії "Д" за критерієм "опромінення щитовидної залози"?

Адже, згідно Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме статті 12 (Встановлення причинного зв'язку між захворюванням, пов'язаним з Чорнобильською катастрофою, частковою або повною втратою працездатності громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, і Чорнобильською катастрофою):

На встановлення причинного зв'язку між погіршенням стану здоров'я і встановленням інвалідності та наслідками Чорнобильської катастрофи мають право особи, яким після досягнення повноліття не буде надано відповідно до частини першої статті 11 цього Закону статусу потерпілих від Чорнобильської катастрофи, з числа:

- зазначених у пункті 2 статті 27 цього Закону;
- народжених після 26 квітня 1986 року від батька, який на час настання вагітності матері мав підстави належати до 1 або 2 категорії постраждалих, або матір'ю, яка на час настання вагітності або під час вагітності мала підстави належати до 1 або 2 категорії постраждалих;
- хворих на рак щитовидної залози.

Чи не стане на заваді встановлення такого зв'язку той факт, що у лікарняних листках вказується, що причина непрацездатності "загальне захворювання - 1", а не "наслідок на ЧАЕС - 3"?

Також підкажіть, будь ласка, процедуру встановлення зв'язку інвалідності з ЧАЕС, можливо є якісь тонкощі?

Щиро вдячна за увагу і Ваші відповіді.

Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 1429 | Додав: Alinka23
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0