П`ятниця, 26.04.2024, 15:48

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Агенство Нерухомості
14:49
Агенство Нерухомості
Доброго дня. Допоможіть будьласка, незнаю куди звернутись! Я студент, який шукає квартиру в оренду. За неосвідченістю в данній спарві звернувся до агенства нерухомості. Агенство запропонувало досить вигідний варіант, двокімната квартира за нормальну суму, в центрі міста. Я погодився, агенство сказало що необхідно скласти договір і оплатити за їхню консулютацію 300 грн. тільки тоді вони мене звяжуть з власником і я піду дивитись житло. Не одразу звернувши увагу на можливе шахрайство, я підписав договір і сплатив суму. Агенство зателефонувало орендодавцю і домовилось про зустріч. В той самий день простоявши півторагодини на морозі у місці зустрічі, я отримав звінок про перенесення зустрічі на наступний день. Наступного дня все повторилось, от тільки орендодавець почав ігнорувати звінки а згодом і взагалі виключив мобільного. Повернувшись в агенство і пояснивши ситуацію, вони вибачились і сказали що нададуть інші варіанти вечером у вигляді смс. Прийшли номери з назвами вулиць. Обзвонивши всі надані контакти я був здивований що всі квартири знаходяться на окраїні міста, деякі з них здані в оренду інші ж коштують дуже великих грошей. Почавши усвідомлювати до чого все йде я знов повернувся до агенства і сказав що це незадовільні варіанти і прошу надати ще декілька. Отримав ще приблизно 10. То виявилися одно, трьох, чотирьох - кімнатні квартири деякі вже притому здані, хоча в договорі письмово вказано що я шукаю двох-кімнатне житло. Дивним фактом виявилось те, що декілька раз я потрапляв на голос тієї жінки, яка переносила зустріч в найперший раз. Всі декілька раз вона зсилалась на різні причини і що не може зі мною розмовляти, то чоловік бьє, то на роботі завал, то розмова неактуальна і тд. Все відбувалась за різними телефонами але голос точно один й той самий (дуже врізався в память шиплячий виговір) це була одна й та сама людина! Зрозумівши що я потрапив в руки шахраів повернувся в агенство але звісно нікому нічого доказати незміг, дівчина що працювала в офісі відмовилась зі мною розмовляти, дала номер директора і сказала щоб я висловлював всі притензії до неї. Сам ж директор зіслався на повну некомпитентність орендодавців і що сама організація немає ніякого відношення до неіснуючих дешевих квартир якими вони заманюють клієнтів. Пропонують щоб я розірвав договір, і все що вони можуть, так це повернути гроші у обсязі максимум 100 грн. Що цікаво, зателефонувавши в агенство по обьяві знайденій пізніше ввечері в газеті, дівчина сказала що ця квартира в центрі, як раз ось ось подали заявку, і вона здається в чудовому стані і власник готовий йти на зустріч. Повернувшись наступного дня в агенство, вона заперечувала будь що відносно сказанаго мені по телефону усвідомивши з ким говорила. Розмовляти знов на одріз відмовляється.
Допоможіть будьласка, в яку установу звернутися щоб повернути своі гроші нерви і здоровья витрачене на це шахрайське агенство.Найголовніше як запобігти тому щоб люди не витрачали своі гроші і не наступали на ті ж граблі. Страшно трохи стало після того як мені працююча агенства, повідомила що "в нас є свій дах і своїми притензіями ви тільки накличите на себе біду".
Категорія: Інші, не віднесені до перелічених категорій | Переглядів: 782 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
4 msmweb   (27.02.2012 12:09) [Материал]
Такі "милі" договори якраз і розраховані на повну безвідповідальність Виконавця. І зрозумійте правильно, щось довести з приводу надання чи ненадання вам послуг майже неможливо, оскільки в договорі порядок їх здійснення майже не прописано.

0  
3 JahWhiskey   (24.02.2012 20:33) [Материал]
Якщо потрібні якісь додакові свідчення стосовно договору я допишу. Чи можна скажімо, спертись на пункт 7.4? Адже агенція напевно забовязана давати реальні данні стосовно орендодавця, а я мінімум двіччі був по телефону ним обманутий. Тоді вони несуть відповідальність?
Я дуже вам вдячний за тещо розглянули мій текст! Якщо ж вдасться повернути гроші, я нероздумуючи віддав б їх Вам, щиро вдячний що допомагаєте людям які потрапили до рук шахраів!

0  
2 JahWhiskey   (24.02.2012 20:25) [Материал]
1. Предмет договору
Замовник доручає, а виконавець забовязується використати ряд посередницьких дій з метою знаходження і оптимального обєкта нерухомого майна для оренди у відповідності до умов Замовника (надалі Обєкт)
2. Умови Замовника
Найменування Обєкта 2 кімнатна квартира
(квартира, будинок, гараж тощо)
3. Обовязки та права Виконавця
З метою виконання цього договору Виконавець зобовязується:

3.1 Провести відповідні маркетингові дослідження конюктури ринку;
3.2 Здійснити пошук оптимального Обєкта відповідно до умов Замовника, та надання інформаційно-довідкових послуг;
3.3 Ознайомити Замовника із цінами на ринку нерухомості, повідомляти про зміни коньюктури ринку нерухомості;
3.4 Використовувати власну та збирати іншу інформацію про обєкти нерухомості, виставлені для надання в оренду;
3.5 Забезпечити інформацією клієнта про знайдені варінти протягом термені дії договру, або повідомляти про відсутність такої;
3.6 Оформити при необхідності належним чином договір оренди між Орендодавцем та Замовником;
3.7 Надавати консультації, повязані з підготовкою і оформлення документів, розясненням видів та способів розрахунку між орендодавцем та Замовником, порядок та звільнення Обєкта тощо;
3.8 Залучати до виконання своіх обовязків інші агенства нерухомості, за виключенням тих, проти залучення яких Замовник письмово попередив Виконавця;
3.9 Розірвати цей договір у випадку невиконання п.4.1 та п.4.2 даного договору.

4. Обовязки замовника

4.1 Провести огляд запропонованого Виконавцем Обєкта та повідомити Виконавця протягом одного дня про результати огляду.
4.2 Для отримання інформації Замовнику потрібно телефонувати до Виконавця: понеділок та четвер з 10.00 до 13.00.
4.3 Не вступати у фактичні орендні відносини щодо Обєкта, запропонованого Виконавцем, без відома останнього незалежно від умов виконання цього договору;
пункту 4.4 немає
4.5 У випадку відмови від послуг Виконавця чи бажанні змінити умови договору письмово повідомити Виконавця;
4.6 Не передавати інформацію про Обєкт, одержану від Виконвця, іншим особам, незалежно від умов виконання цього договору, а також отриману інформацію про інші Обєкти нерухомості після знаходження бажаного Обєкта.

5. Оплата послуг Виконавцю.

5.1 Вартість послуг становить 300 грн. (триста гривень 00 копійок), в суму послуг входить вартість реєстрації, яка становить 200 грн (двісті гривень) оплата здійснюється у готівковій формі на момент підписання договору.

6. Гарантії для Виконавця за цим договором

6.1 Замовник свідчить, що цей договір укладений ним зі згоди та за дорученням інших членів його сімї, які визнають умови цього договору.
6.2 Замовник визнає, що будь який договір з оренди Обєкта нерухомості, укладений членами сім.ї, чи близькими друзями Замовника, буде вважатися укладеним відповідно до умов цього договору і спричинятиме наслідки згідно з умовами цього договору.

7. Відповідальність

7.1 Після укладання договору, у випадку самостійної оренди житла Замовником, сумма сплачена згідно п.5.1 не повертається;
7.2 При відмові від послуг Виконавця, чи розірванні цього договору будь-якою із сторін, кошти за реєстрацію Замовнику не повертаються.
7.3 Виконавець не несе відповідальність за конфлікти, які виникли між власником житла та Замовником.
7.4 Виконавець не несе відповідальність за обман Замовника іншими особами, які не являються власниками Обєктів що здаються в оренду;
7.5 Виконавець не несе відповідальність за виникнення скритих дефектів Обєктів які орендують, за якість його обслуговування комунальними службами, і за інші незручності, які виникли під час оренди.

8. Термін дії договору.

8.1 Договір вступає в силу з моменту підписання та діє протягом одного місяця.
8.2 Повідомлення про розірвання договору має бути розглянуто та узгоджено сторонами в десятиденний термін, при наявності заяви про розірвання договору з переліком наданих квартир.
8.3 Одностороння відмова від виконання умов договору не допускається.
8.4 Договір автоматично припиняє свою дію при підборі Замовником необхідного Обєкта

Реквізити та підписи сторін.

0  
1 msmweb   (24.02.2012 17:58) [Материал]
Моя Вам порада, заберіть 100 грн. - тоді точно збережете нерви і здоров'я. І буде наука на наступне.
Стосовно правової оцінки ситуації. Необхідно переглянути договір, тоді можна говорити про їх конкретні зобов'язання перед Вами, і, відповідно, їх порушення.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0