П`ятниця, 19.04.2024, 16:38

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » аліменти навчання
09:37
аліменти навчання
Доброго дня!
Після розлучееня до повноліття дитини я сплачував офіційно аліменти (800-900грн). Зараз вже повнолітня дитина продовжила навчання (стационар, платна основа -14000 грн. в рік).
Колишня дружина хоче подати до суду.
Я отримую зарплату офіційно ( 3400-3600грн). У другому шлюбі маю дитину 6 років. Кошків на нову сім'ю ледь вистачає, але розумію, що дитині на навчання треба допомогати.
Питання: Чи може суд призначити більше/або менше 1/4 заробітку в моєму випадку (яким чином це вирішується) ? І чи повинен я сплачувати в період канікул? Дякую.
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 1426 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
2 Yurist   (05.09.2011 17:37) [Материал]
Крім того, суд призначає розмір аліментів, які сплачуються - помісячно не розділяючи на період навчання і канікул.

0  
1 Yurist   (05.09.2011 17:33) [Материал]
Доброго дня!

Підставою для стягнення з Вас аліментів є подання колишньою дружиною з якою проживає дитина позову до суду про те, що дитина продовжує навчання (немає позову - немає підстави для стягнення аліментів).

При вирішення розміру аліментів судом враховується (це дуже важливо):
1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини (колишня дружина повинна надати суду конкретні докази - медичні довідки тощо);
2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів (в судовому засідання потрібно довести, що матеріальне станови є таким, що грошей ледь вистачає на утримання сімї. Тут краще буде подати письмові докази, а саме квитанції на придбання продуктів харчування за місяць, про покупку речей для 2-ї Вашої дитини, інші додаткові витрати за конкретний період часу);
3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних
чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина (необхідно подати свідоцтво про народження 2-ї дитини);
4) інші обставини, що мають істотне значення (тут слід мати на увазі те, що ви несете додаткові витрати повязані з виплатою кредиту тощо).
З Вашого повідомлення видно, що у Вас є як мінімум 2 сильних аргумента: скрутне матеріальне становище (подати докази). наявність на утриманні іншої дитини (подати докази). Крім того, Вашим плюсом буде те, якщо ви подасте відомості про те, що сплачуєте кредит, або на Вашою утриманні знаходяться непрацездатні батьки, "знімаєте квартиру" (договір з орендарем). Крім того, якщо Ваша колишня дружина, на Вашу думку, має можливість оплачувати навчання (вступ у шлюб, надання додаткової допомоги 3-ми особами. іншими чоловіками), то дана обставина також може бути "помякшуючою" у суді (слід про це усно сказати у судовому засіданні, і про те, що при потребі дані твердження можуть бути підтверджені показами свідків) відповідно до абз. 1 п. 20 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 3 «Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу Укра їни при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів» від 15.05.2006 р.
Сімейним Кодексом чітко не передбачено чи мусите Ви виплачувати в Вашому випадку 1/4 частку від заробітку чи якусь іншу. Дана частка вирішується виключно судом.
Тому висновок наступний:
Потрібно готуватися до судового засідання і збирати всі можливі докази стосовно того, на що суд звертає увагу (все те, що описано вище). Відповідно до ч. ст. 199 Сімейного Кодексу України аліменти виплачуються не довше як досягнення дитиною 23-річного віку.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0