П`ятниця, 26.04.2024, 20:21

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Аліменти за кордоном
01:36
Аліменти за кордоном
Добрий день!
Ми з чоловіком переїхали у Нову Зеландію. У чоловіка від колишнього шлюбу є дитина. При розлученні жінка відмовилась від отримання аліментів, але чоловік регулярно сам робив виплати на утримання дитини. Ми тільки переїхали і живемо дуже скромно, працює він один і вся зарплатня йде на проживання нашої сім'ї (ціни дещо відрізняються від Українських). Ми запропонували виплачувати сумму, яку ми можемо собі дозволити, але колишня дружина вирішила, що цьго їй замало, бо знає які середні ЗП у НЗ, тобто для України достатньо великі. І тепер погрожує судом і вимагає більше. Ми фізично не можемо дозволити собі виплату 25%, це означає що наша дитина повинна взагалі не жити і ми проживати у тенті в полі (вибачте). Ми не відмовляємось від сплати, але не в таких розмірах.
Чим нам може загрожувати її звернення до суду?
Дякую!
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 703 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 Yurist   (27.09.2011 16:01) [Материал]
Доброго дня,

Якщо колишня дружина захоче подавати в суд, то це їй обійдеться в кругленьку суму (найм адвоката, що спеціалізується по міжнародному праву).
По підсудності, то колишня дружина звертається в суд за місцем свого проживання (точніше реєстрації). Коли буде рішення суду, то відкривається виконавче провадження для стягнення аліментів. Воно відкривається за місцем реєстрації відповідача. Якщо ви постійно проживаєте в Новій Зеландії, то виконавець просто фізично не зможе їх стягнути.
Є варіанти добитися виконання рішення в Новій Зеландії, проте процедура займає дуже багато часу і по коштах це набагато буде перевищувати сам розмір аліментів.
Слід сказати, що всі платежі, які ви здійснюєте на дитину ви повинні фіксувати - зберігати квитанції. Це може знадобитися, якщо дружина захоче подати на аліменти (хоча це малоймовірно).

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0