Понеділок, 20.05.2024, 04:45

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Алименты
01:38
Алименты
Здравствуйте! У меня от первого брака сын - 6 лет, при разводе, жена не подавала иск на взыскание алиментов. До ноября месяца я платил ей 400 гривен, моя офиц зарплата грубо 900 грн. Во втором браке у меня дочь (1 год), жена в декретном отпуске. В ноябре сего года, первая жена подала в суд о взыскании алиментов, просит в твердой сумме 700 грн. При этом она практически не дает мне видиться с сыном. Сколько суд может ей присудить алиментов? Может ли факт того, что она нарушает статью 157 Семейного кодекса повлиять на решения суда? Могу ли я одновременно обратиться в суд о назначении времени "свиданий" с сіфном или нужно обращаться в органы опеки? И еще вопрос, письмо с копией ухвалы и искового заявления мне было выслано 23.11(штамп на конверте), а предварительное судебное заседание назначили на 25.11. Письмо бросили в почтовый ящик, где я его обнаружил 25 числа вечером и не смог присутсвовать. как это повлияте на ход дела и в какой срок я должен был получить, де юре, ухвалу? Заранее спасибо
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 1028 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 AGrozZ   (29.11.2010 08:37) [Материал]
Ваша колишня дружина має право вимагати у судовому порядку сплату аліментів у твердій сумі. Але розмір таких стягнень, згідно ЗУ "Про вконавче провадження", не може перевищувати 50% Вашої заробітної плати. Таким чином, якщо Ви доведете у судовому засіданні, що отримуєте 900 грн. і не маєте додаткових доходів, то максимум, що з Вас зможуть стягувати - це 450 грн. До того ж, при вирішенні справи, надайте суду докази того, що у Вас є ще одна дитина - і розмір аліментів буде меншим, в ідеальному варіанті - 1/3 Вашої з/п.
Питання щодо порушення Вашою колишньою дружиною ст.157 СКУ має вирішуватися в окремому судовому порядку, адже має зовсім інший предмет розгляду. Схожу тему можете знайти на нашому сайті у розділі Сімейне право.
Стосовно поточного судового розгляду, то радив би Вам за телефоном зв`язатися із помічником чи секретарем судді, котрий розглядає Вашу справу, пояснити ситуацію та дізнатися дату наступного засідання. Нерегулярне фінансування судових поштових витрат, погана роботи пошти України та завантаженість працівників судового апарату призводить ще й не до таких накладок. Тому можете сміливо звертатися до суду, вказуючи на несвоєчасне повідомлення Вас про дату слухання справи.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0