Субота, 20.04.2024, 17:38

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » авторське право в контексті відкриття караоке-клубу
20:34
авторське право в контексті відкриття караоке-клубу
Вітаю. Допоможіть, будь-ласка розібратися. Я планую відкриття караоке-клубу і хочу переконатися, що його робота не суперечитиме законодавству України, так як необхідним у цьому виді діяльності є використання чужої музики, а це згідно З.У. "про авторське право" є недопустимим, але за браком інформації я можу помилятись. Хотілося б дізнатися більше про те які підводні камені можуть очікувати на "ниві" караоке бізнесу і як трактує Українське законодавство даний вид розваги. Наперед вдячна за відповідь.
Категорія: Цивільне право | Переглядів: 719 | Додав: Hanni
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 AGrozZ   (04.07.2011 14:25) [Материал]
Фонограма, яку Ви будете використовувати в караоке, також є результатом творчої праці, але вторинним, результатом фіксації у матеріальній формі виконання першого. Права на музичний твір належать його автору, на виконання – виконавцю, а на фонограму – її виробнику. Український Закон, наслідуючи положення Конвенції про захист інтересів виробників фонограм від незаконного відтворення їхніх фонограм 1971 р., яка під фонограмою розуміє “виключно звуковий запис звуків”[48], визначає фонограму як “звукозапис на відповідному носії (магнітній стрічці чи магнітному диску, грамофонній платівці, компакт-диску тощо) виконання або будь-яких звуків, крім звуків у формі запису, що входить до аудіовізуального твору”.
Згідно ст. 8 ЗУ "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" "Придбання примірника... фонограми... не є набуттям прав на публічне виконання, публічний показ, публічну демонстрацію, публічне сповіщення, майновий найм, побутовий чи комерційний прокат записаного на цьому примірнику".
Таким чином, Вам необхідно зробити два шляхи - 1) придбати ліцензійний запис фонограм. 2) укласти з правовласником договір про набуття прав на публічне виконання (майновий найм).

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0