Середа, 24.04.2024, 18:54

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » будівництво без додержання норм
19:00
будівництво без додержання норм
Прошу Вас дать консультативно-правовую помощь в следующем вопросе.
Так, сосед по земельному участку (приватизированном) в 30 см. от смежного забора поставил навес из металлического каркаса (зацементированный)с системой сбора и отвода воды на свою территорию (с отливом) предварительно не согласовав вопрос постройки с нами. На данный каркас уже установлена дверь и зашиваются стены.
Будучи несогласными с данным поведением мы обратились с заявлением к инспекции государственного архитектурно-строительного контроля которая осмотрела данную постройку в присутствии только второй стороны и прислала нам ответ (лист): "Проведено перевірку.. за заявою…в ході якої встановлено, що громадянин П. на місті старої господарської будівлі, яка знаходилась в аварійному стані, встановив навіс для зберігання дров. Організоване відведення дощової води з покрівлі навісу на земельну ділянку забудовника. Підстав для притягнення гром. П до адміністративної відповідальності немає." Хотя старой хозяйственной постройки уже 10 лет нет, нет ее и в плане, и стояла она(госп.будівля) метрах в 5 от смежного забора.
У меня возник ряд вопросов: - какие необходимые элементы определяют постройку как навес; - применимы ли к навесу требования ДБН 360-92** 3.25* , что касамо расстояния от соседней границы до наиболее выступаемой части стены не менее чем в 1 метр? - есть ли , все-таки основания к привлечению застройщика навеса к админответственности и возможно-ли в правовом поле заставить последнего "перенести" строение на должное расстояние?
Заранее огромное спасибо.
Категорія: Цивільне право | Переглядів: 1025 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (20.11.2010 08:23) [Материал]
Оскільки в ДБН сказано про відстань від споруди до межі, а тлумачення поняття споруда окремо не наводиться, Вам можна використовувати ДБН в свою користь, вказуючи на те, що вимоги норми (1,0 метр) не було додержано при монтажі споруди.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0