Субота, 20.04.2024, 00:45

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Державна допомога в декретній відпусці
16:48
Державна допомога в декретній відпусці
Доброго дня, шановні юристи!

Я в декретній відпустці по догляду за дитиною до трьох років. Мій чоловік отримує мін. зарплату. Також від держави ми отримали одноразову допомогу на першу дитину і отримаємо 130грн. щомісяця.

Моі запитання такі:

1. Чи правомірне нарахування щомісячне у суммі 130грн?

2. Чи маємо ми право на додаткову допомогу у нашому випадку (можливо як малозабезпечена сім*я, якщо ми підходимо під цю категорію)?

Буду дуже вдячна за Вашу відповідь!

З повагою,
Галина

Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 1320 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (17.11.2010 09:24) [Материал]
Відповідно до ст. 15 і п. 3 Розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» від 21.11.92 р. № 2811-XII, допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у 2009 році визначено в розмірі, що дорівнює різниці між 75 % (100 % — з 01.01.2010 р.) прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 грн.

Згідно ст. 1 Закону України "Про державну допомогу малозабезпеченим сім'ям", малозабезпечена сім'я - сім'я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для сім'ї;
а прожитковий мінімум для сім'ї - визначена для кожної сім'ї залежно від її складу сума прожиткових мінімумів, розрахованих та затверджених відповідно до Закону України "Про прожитковий мінімум" для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення;
а середньомісячний сукупний доход сім'ї - обчислений у середньому за місяць доход усіх членів сім'ї з усіх джерел надходжень протягом шести місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги.

прожитковий мінімум у 2010 році на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 жовтня - 861 гривні, з 1 грудня - 875 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:
дітей віком до 6 років: з 1 жовтня - 787 гривень, з 1 грудня - 799 гривень;
дітей віком від 6 до 18 років: з 1 жовтня - 941 гривні, з 1 грудня - 957 гривень;
працездатних осіб: з 1 жовтня - 907 гривень, з 1 грудня - 922 гривень;
осіб, які втратили працездатність: з 1 жовтня - 723 гривень, з 1 грудня - 734 гривень.

Таким чином, вираховуйте сукупний дохід, і якщо він менший за сукупний прожитковий мінімум (з врахуванням складу сім'ї), то ви маєте право на допомогу малозабезпеченим сім'ям. Додаткові умови призначення див ст. 7 Закону - http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1768-14


При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0