П`ятниця, 19.04.2024, 12:58

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » допомога сімям,члени яких постраждали від Чорнобильської катастрофи
20:45
допомога сімям,члени яких постраждали від Чорнобильської катастрофи
Доброго вечора.Підкажіть будь ласка чи маю я право на якусь допомогу,так як мій син ліквідатор аварії на ЧАЕС (був призваний воєнкоматом)помер пів року тому і я неотримала жодної допомоги ні на поховання ні одноразової допомоги ми неодноразово звертались в соцбез з документами,але нам було відмовлено бо у експертному висновку нам написали що причина смерті загноєння горла загальна не повязана з Чорнобилем.Але ми маємо всі документи що він був призваний примусово,почав хворіти після повернення з Чорнобиля,звертався постійно до лікарів,стояв на обліку в нервологічному відділенні,потім його поставили на облік до онколога,було виявлено що в нього рак.Від лікування він відмовився і через 3 місяці помер,чи маю я право на допомогу з таким висновком?
Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 1025 | Додав: | Теги: ліквідатор ЧАЕС, компенсація, Чорнобиль, втрата годувальника, допомога
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (11.11.2010 17:42) [Материал]
Аналізуючи норми Закону України "Про статус і соціальний захист осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи" можна прийти до висновку, що для того, щоб Вам отримувати певні компенсації (зокрема одноразову), передбачені ст. ст. 48, 52 цього Закону, необхідно:
1. бути непрацездатним членом сім'ї померлого, та за його життя бути на його утриманні;
2. встановити причинний зв'язок між смертю та Чорнобильською катастрофою.
Оскільки у Вас на руках є висновок про те, що смерть наступила внаслідок загального захворювання, зараз на даний момент у Вас немає належних документів на підтвердження вищезазначеного п. 2,
Я б порадив Вам оскаржити висновок експертизи. Відповідно до п. п. 42-44 спільного Наказу Міністерства охорони здоров'я, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій N 166/129 від 30.05.97:
42. У разі незгоди заявника з рішенням:
- облспецЛКК медична справа може бути розглянута в регіональній міжвідомчій експертній комісії;
- регіональної міжвідомчої експертної комісії медична справа може бути розглянута в Центральній міжвідомчій експертній комісії;
- дитячої облспецЛКК медична справа може бути розглянута в Центральній дитячій спецЛКК.
43. Рішення Центральної міжвідомчої експертної комісії та Центральної дитячої спеціалізованої лікарсько-консультативної комісії може бути оскаржене у Міністерстві охорони здоров'я України.
Міністерство охорони здоров'я України при виявленні фактів порушення цього Положення доручає визначеним експертам розглянути питання, рішення з якого оскаржується і, за їх висновками, передає медичну справу для прийняття позачергового рішення до Центральної міжвідомчої експертної комісії.
44. Рішення Центральної міжвідомчої експертної комісії може бути оскаржене у суді.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0