П`ятниця, 29.03.2024, 11:21

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Інвестиційні сертифікати
21:37
Інвестиційні сертифікати
Отож, власне, питання - необхідно здійснити продаж інвестиційних сертифікатів. Які існують варіанти такої процедури, як її зручніше проводити?
Категорія: Господарське право | Переглядів: 1417 | Додав: AGrozZ | Теги: реєстрація інвестиційних сертифікат, інвестиційний сертифікат, інвестиційні сертифікати
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
2 AGrozZ   (16.10.2010 17:51) [Материал]
Дякую, ситуація трохи прояснилася. Перегляну нормативну базу, і на тижні відпишуся, як вирішилася справа.

0  
1 msmweb   (16.10.2010 09:09) [Материал]
Питання регулює Закон України "Про інститути спільного інвестування", Закон України "Про цінні папери і фондовий ринок". Із зазначених актів законодавства випливає:

1) що в спрощеному вигляді у особи, яка бажає продати інвестиційні сертифікати (які вона придбала у інвестиційного фонду відкритого типу), вона повинна звернутись до компанії з управління активами цього фонду безпосередньо або до торговців цінними паперами фонду, з якими компанія з управління активами уклала відповідні договори. Там особа заповняє 1. Заявку на викуп інвестиційних сертифікатів (викуп фондом - прим. консультанта); 2. нотаріально завіряє Передавальне розпорядження на відповідну кількість інвестиційних сертифікатів; 3. підготовляє Сертифікат інвестиційних сертифікатів ("масло масляне" smile ), отриманий в результаті покупки інвестиційних сертифікатів від Реєстратора цих сертифікатів; 4. підписує Договір на продаж інвестиційних сертифікатів та передає Сертифікат інвестиційних сертифікатів Торговцю чи вишезазначеній Компанії. З нею протягом 7-ми днів проводять відповідні розрахунки. Третім особам вона може передати сертифікати лише у випадку правонаступництва, успадкування та дарування
(є де розігнатись для створення нових схем передачі Інв.сертиф. :)) )

2) Якщо ж продаж інвестиційних сертифікатів здійснює сам Фонд, то така процедура здійснюється шляхом розміщення Інв. Сертиф.

3) Зовсім інші вимоги до продажу цінних паперів ІСІ (інститутів спільного інвестування, тобто фондів) закритого та інтервального типу, вони підлягають вільному обігу на ринку цінних паперів (ст. 47 ЗУ "Про ІСІ"). Можна зробити висновок, що на них розповсююджуються принципи цивільного обігу (цивільно-правові угоди). Це підтверджує і ч. 5 ст. 3 ЗУ "Про цп і фондовий ринок".


При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0