П`ятниця, 19.04.2024, 19:50

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » як приватизувати земельну ділянку у такій ситуації?!
15:58
як приватизувати земельну ділянку у такій ситуації?!
У мене є рішення селищної ради від 16.02.1999 р.про передачу мені земельної ділянки розміром 525 кв.м.,з подальшою її приватизацією. Даною земельною ділянкою я прокористувалася більше 13 років і платила земельний податок. На цій земельній ділянці знаходиться житловий будинок (25кв.м.), який має двох власників один селищна рада (кімната гуртожитку де ніхто не проживає) 8/25 кв.м. і я 17/25 кв.м.. За попереднім свівласником частини 17/25 ( моя тітка) спочатку було закріплено земельну ділянку рішенням ради від 1992 р. а згодом рішенням ради від 1994 р. згідно Декрету КМУ № 15-92 передано у приватну власність. Моя тітка склала на мене заповіт на все своє майно у 1992 р. а згодом договором-даруванням від 1997 р. подарувала мені частину свого домоволодіння 17/25. Тепер, коли я звернулася з приватизацією даної земельної ділянки ( з заявою про оформлення та видачу державного акта на право приватної власності на землю) згідно постанови КМУ № 844, селищна рада мені відмовила, видала рішення про відмову у передачі у власність зданої земельної ділянки у з"язку з тим, що дана земельна ділянка необхідна для обслуговування цілого житлового будинку, а не його частини, говорить що мені потрібно зробити поділ будинку вивести окремий будинковий номер і після чого ділити земельну ділянку на двох співвласників пропорційно до площі будинку яка є у власності.
Допоможіть мені будь ласка, чи успадкувала я дану земельну ділянку, і чи законно відмовила мені у приватизації селищна ради, і що мені робити?!
Категорія: Земельне право | Переглядів: 1098 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (04.01.2011 16:44) [Материал]
Якщо у Вас на руках є рішення ради про передачу вашій тітці у власність земельної ділянки під будинком в повному обсязі і воно не скасоване, то ви можете звернутись до суду для визнання права власності, оскільки ви як її спадкоємець (повинно підтверджуватись свідоцтвом про право на спадщину) повинні успадковувати перераховане у заповіті майно на вашу користь у повному обсязі. Звертайтесь до суду, якщо вже рада стала на таку позицію, то навряд ви її переконаєте.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0