Субота, 27.07.2024, 03:51

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Не дает согласия на прописку ребенка
20:58
Не дает согласия на прописку ребенка
Здравствуйте. Я жила в гражданском браке 1 год, и у нас родился ребенок. Когда ребенку было 2 месяца я ушла от его отца. Отец ребенка не видит и его жизнью не интересуется. Сейчас ребенку 1.6 года. Мне его необходимо прописать (ранее он прописан не был, так как не было такой возможности), и его отца необходимо согласие о том что он не против прописки ребенка по моему месту жительства, но отец ребенка не берет телефон (хотя знает что он него надо), а другого способа связи с ним у меня нет. Как мне быть в такой ситуации, и куда стоит обращаться. могу ли я обратится о лишении его родительских прав?
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 816 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
3 Bless   (05.04.2011 11:17) [Материал]
Ви вже зверталися до органу реєстрації і Вам відмовили в реєстрації дитини за місцем Вашого проживання?

0  
2 АДВОКАТ   (03.04.2011 11:09) [Материал]
Відповідно до п. 16 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав» № 3 від 30-03.2007 року, ухилення батьків від виконання своїх обов'язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову вихованні; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти.

0  
1 АДВОКАТ   (03.04.2011 11:08) [Материал]
Відповідно до ч.ч. 2, 3 ст, 150 Сімейного кодексу України, батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.
Відповідно до ст. 180 СК України, батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0