Понеділок, 13.05.2024, 15:29

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Нерухоме майно у спадок або "Вічний суд"
15:22
Нерухоме майно у спадок або "Вічний суд"

Ситуація можна сказати цікава, і моделі вирішення в інтернеті я не знайшов.
1. Навесні 2003 року померла бабця моєї дружини. У бабці в користуванні знаходився живописний будиночок та будівлі господарського призначення з клаптиком землі. Також на момент смерті був прописаний її внук (брат моєї дружини). Доречі він прописаний там до цього часу, хоча живе і працює в іншій області (хоче повернутися додому, та побудувати нову хату - стара на даний момент розвалилася). На момент смерті бабці у неї було 3 спадкоємця першої черги - а саме три її рідні дочки, які також мають дітей. Тут треба додати, що на момент смерті моя дружина вже проживала 3 роки та доглядала за бабцею і більше ніхто там не проживав і не приймав участі за її доглядом (всі родичі, звісно на словах, говорили, що ця хатина буде однозначно належати дружині, і ніхто не буде завдавати перешкод для отримання права власності). Потім, після смерті, приблизно через рік ми з дружиною переїхали жити в інше місто і тут почалося...
2. За життя бабця не цікавилася, що таке право власності, які треба було документи - тому на даний час ми маємо будинкову книгу, свідоцтво про смерть, народження.. і що там не памятаю вже - кіпу документів, але основного - права власності немає. Тому матір моєї дружини (дочка померлої) почала збирати відмови від своїх сестер та інших родичів - всі все надали. За порадою адвоката ми подали в БТІ, щоб нам зареєстрували хату, але звісно нам відмовили. Тому у 2008 році ми подали до суду, щоб визнали право власності за внуком (як добросовісний набувач). Можна сказати, що справа досі в суді, не було жодного засідання.
3. Восени 2008 року померла мама дружини після чого одна з її сестер (дочок померлої) почала різними шляхами доводити до судді чутки, що вона не давала ніяких відмов. Суддя на це зреагувала, і сказала нам (місто маленьке - всі один-одного знають), що не винесе ухвали, поки ми не владнаємо $$ справи з нею. Розмова з цією тіткою у нас можна сказати не вийшло, людина хоче більше, ніж вартість всієї нерухомості, що там є...
Хочу попросити вибачення за неточності та мабуть, що пропущені деякі моменти, але пишу до Вас з відчаю... Якщо є якісь питання - запитуйте.
Прохання до Вас, що Ви можете нам порадити у цій ситуації - можливо є ще якісь шляхи вирішення цієї проблеми.
Категорія: Цивільне право | Переглядів: 922 | Додав: | Теги: визнання добросовісним набувачем, спадкування, визнання права власності
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (09.11.2010 16:31) [Материал]
Наскільки я розумію, будинок і земля були закріплені за бабцею на праві користування, чи взагалі яким чином? Чи була відкрита спадкова справа і яким чином вирішилось питання спадкування в т.ч. щодо будинку, чи можливо, взагалі такого не було?
І розшифруйте, будь-ласка, Ваше формулювання щодо "Тому матір моєї дружини (дочка померлої) почала збирати відмови від своїх сестер та інших родичів - всі все надали." Що саме надали?
Оскільки Ви є незареєстрований користувач, Ви не зможете додавати коментарі до цього матеріалу. Таким чином, що надати відповіді на поставлені мною запитання, можете або зареєструватись, або скористатись формою зворотнього зв'язку, в останньому випадку консультацію зможете отримати навіть через електронну пошту.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0