Понеділок, 20.05.2024, 06:29

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Обязана ли я давать детей без моего присутствия отцу
14:46
Обязана ли я давать детей без моего присутствия отцу
Детям 7 лет. 6 лет в разводе. Воспитываю детей одна. Отец не принимает участия в воспитании. Алименты выплачивает.
Последний месяц настойчиво требует общения с детьми. Отец о детях практически ничего не знает. Обязана ли я отдавать своих детей на эти встречи.
Меня смущает то, что я не знаю куда он их забирает. А больше всего меня волнует в какой среде окажутся мои дети, т.к его брат был судим за распространение и употребление наркотиков.
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 949 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 AGrozZ   (24.11.2010 09:28) [Материал]
Якщо Ваш шлюб було розірвано у судовому порядку, то час перебування дітей з кожним із батьків має бути зазначено у відповідному рішенні суду. У протилежному випадку варто звернути увагу на ч.2 ст.141 Сімейного кодексу України, де зазначається, що "Розірвання шлюбу між батьками, проживання їх окремо від дитини не впливає на обсяг їхніх прав і не звільняє від обов'язків щодо дитини.". Крім того, статтею 157 цього ж кодексу зауважується, що "Той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов'язаний брати участь у її вихованні і має право на особисте спілкування з нею.", а також що "Той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини". Таким чином, Ваш колишній чоловік має повне право проводити час із дитиною, якщо це не заборонено йому рішенням суду. Якщо ж Ви не можете домовитися про місце, порядок і час перебування дитини з батьком, то маєте право звернутися з заявою про вирішення такого питання до органу опіки і піклування. Цей орган дослідить умови проживання кожного з батьків і прийме рішення, у якому буде визначено час та місце перебування дитини з кожним з батьків. Звертаю Вашу увагу на те, що рішення органу опіки та піклування буде обов`язковим для виконання обома батьками.
І наостанок - якщо Ви не будете дозволяти батькові дітей бачитися з ними, він матиме право звернутися до суду.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0