Субота, 27.04.2024, 03:28

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Оприлюднення статуту
19:30
Оприлюднення статуту
Добрый день. Пожалуйста, помогите с решением проблемы.
На адрес нашего коммунального предприятия направлено обращение одной общественной организации о том, что мы обязаны предать огласке и направить на их адрес Устав нашего предприятия и уставные документы. Правы ли они? Есть ли какие-либо нормы Законодательства Украины по этому поводу? Спасибо. Надеюсь на Вашу помощь.
Категорія: Господарське право | Переглядів: 912 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 AGrozZ   (04.07.2011 13:55) [Материал]
У зв`язку із вступом в законну силу Закону України "Про доступ до публічної інформації" такий запит є обгрунтованим, оскільки установча інформація не є конфіденційною. Але зверніть увагу на п.2 ст. 21 цього закону, в якій передбачено, що "У разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов'язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк."
Також хочу зауважити, що Ваші обов`язки, як розпорядника інформації, визначені п.4 ст. 14 цього ж закону, та сформульовані наступним чином "Розпорядники інформації зобов'язані: ...визначати спеціальні місця для роботи запитувачів з документами чи їх копіями, а також надавати право запитувачам робити виписки з них, фотографувати, копіювати, сканувати їх, записувати на будь-які носії інформації тощо". Тобто прямого зобов`язання висилати установчі документи у Вас немає - можете просто надати можливість з ними ознайомитися безпосередньо о Вашому приміщенні.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0