Понеділок, 29.04.2024, 08:41

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Отсрочка от армии для студентов
15:00
Отсрочка от армии для студентов
В декабре 2010г. мне исполнится 20 лет. В апреле 2010г. закончил строительный техникум при Николаевском строительном колледже. В данный момент являюсь студентом 1 курса дневного отделения колледжа этого же учебного заведения на коммерческой основе. 1.1.10г. по телефону вызвали в военкомат под предлогом предоставить копию диплома. "Предложили" пройти медкомиссию и вручили повестку на март 2011г. На мое сообщение об учебе и праве на отсрочку мне сообщили, что я свою отсрочку уже использовал. Вопрос: Каковы мои шансы не прерывать учебу службой в армии и какие мои действия при настоятельном требовании военкомата по призыву меня в армию?
Категорія: Цивільне право | Переглядів: 1576 | Додав: | Теги: відстрочка у зв'язку з навчанням, відстрочка від армії, відстрочка від призову, відстрочка для студентів
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
+1  
1 AGrozZ   (03.11.2010 09:33) [Материал]
Згідно ст. 17 ЗУ "Про військовий обов`язок і військову службу" Відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються:
у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання. У разі досягнення такими призовниками 21-річного віку відстрочка втрачає силу;
у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти;
Таким чином, якщо Ваш коледж відноситься до професійно-технічних навчальних закладів, то Ви маєте законне право на відстрочку до виповнення 21 року.
Працівники воєнкомату неправильно тлумачать норму закону у даному випадку - адже відстрочка дається один раз за період навчання. Якби Вас з технікуми виключили - тоді б Ви це право втратили. А так Ви його успішно закінчили і розпочали новий період навчання - тобто отримали нову відстрочку, чітко обмежену у законі віковим критерієм (до 21 року).
Дещо інша ситуація з вищими навчальними закладами - там здобуття другої вищої освіти права на відстрочку не надає, оскільки рівень акредитації залишається таким же. Тому для випускників вишів шанс отримати відстрочку можливий лише у разі вступу на аспірантуру.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0