Субота, 27.07.2024, 05:32

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Покарання за переслідування
08:00
Покарання за переслідування
Доброго дня!
Мою наречену вже близько 5-ти років маніакально переслідує її колишній одногрупник з метою створення взаємовідносин! Спочатку він їй видзвонював по кілька разів на день, після чого вона змінила номер телефону, потім він став приходити до неї додому -вона змінила місце проживання вв межах міста, тепер він ловить її перед і після роботи -вона не знае що робити!
Вона кожен раз йому відмовляє (неодноразово посилала його під три чорти) , а він не реагує, і з кожним разом наполягає сильніше (погрожує руйнацією її сімейного стану)! З мого боку було пару попереджень йому на випадок продовження переслідування моєї нареченої! Ігнорує!
Чи є закон, яким можна було заборонити підходити порушнику до потерпілої з метою її захисту, або примусове лікування порушника на випадок виявлення в нього психічних розладів?

Наперед дякую за відповідь
Категорія: Інші, не віднесені до перелічених категорій | Переглядів: 5580 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 AGrozZ   (30.09.2011 09:14) [Материал]
Чинним законодавством передбачені порушення не майнових прав, а саме: згідно ст. 281 ЦК України “Фізична особа має право захищати своє життя та здоров*я, а також життя та здоров*я іншої фізичної особи від протиправних посягань будь-якими засобами, не забороненими законом.”, в статті ст.288 ЦК України вказано, що “Фізична особа має право на свободу. Забороняються будь-які форми фізичного чи психічного тиску на фізичну особу, вчинення інших дій, що порушують право на свободу, статтею 289 ЦК України передбачено, що“Фізична особа має право на особисту недоторканість. Фізична особа не може бути піддана катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижу її гідність, поводженню чи покаранню.”, стаття 311 ЦК України визнає право на недоторканість житла фізичної особи.
Але зважайте на наступне: Примусове лікування від психічних розладів, за нашим законодавстом, можливе лише після відповідної заяви до суду лікаря-психіатра, з отриманням згоди на таке лікування від прокуратури. Щодо заборони наближатися до особи, то такого виду відповідальності за правопорушення в нашій країні не існує, і жоден суд таку позовну вимогу не задовольнить.
Таким чином, єдиним способом отримати захист від влади у такій ситуації - це, як не сумно, дочекатися скоєння правопорушення, передбаченого законодавством, і звернутися до правоохоронних органів. Наразі Ви можете лише написати заяву з проханням порушити кримінальну справу за ст. 182 ККУ "Порушення недоторканності приватного життя", але саме Вам потрібно буде доказувати, що таке порушення відбулося (шукати свідків, докладати фото- та аудіозаписи тощо). Як показує практика, за такі справи МВС береться дуже неохоче.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0