Вівторок, 23.04.2024, 09:04

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » посвідчення довіренності
09:26
посвідчення довіренності
В мене питання стосовно статті п.4 ст.40 ЗУ "Про нотаріат", а саме: чи мають право посадові особи органів місцевого самоврядування посвідчувати довіренності осіб, які проживають в іншому населенному пункті (районному центрі) де є нотаріус. Якщо так, то якими нормативно-правовими документами (окрім вищевказаного закону та Цивільного кодексу України) дані посадові особи повинні керуватися. Якщо ні, то які правові наслідки для посадових осіб а також для представників по довіренності, які вчиняли правочини з використанням такої довіренності. Заздалегідь вдячний за роз'яснення.
Категорія: Цивільне право | Переглядів: 899 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
3 AGrozZ   (30.09.2011 08:57) [Материал]
Я так розумію, аліменти сплачуєте Ви? Радив би Вам звернутися безпосередньо до ВДВС, і зазначити про нечинність такої довіреності, для того щоб виконавець узгодив питання стосовно рахунку безпосередньо із стягувачем (колишньою дружиною). Стосовно тих 29 000 грн. - то виконавець стежить за ходом виконавчого провадження і має контролювати, скільки коштів Ви сплатили. Таким чином, повторно цю суму з Вас не стягнуть.

0  
1 AGrozZ   (28.09.2011 10:19) [Материал]
У нормі Закону чітко вказано: "довіреності осіб, які проживають у населених пунктах, де
немає нотаріусів
, посвідчені уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреності на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування та розпорядження транспортними засобами." Тобто, якщо особа з населеного пункту, де нотаріус є, то посадовець права посвідчення довіреності такій особі не має. Відповідно, довіренність буде нечинною, і всі дії, вчинені за такою довіреністю, підлягають регресу. Стосовно правових наслідків для посадових осіб - то це (зважаючи на наслідки) або адміністративна, або кримінальна відповідальність. Знову ж таки, такий вчинок можна трактувати і як слжбову недбалість, і як (швидше за все) перевищення службових повноважень.

0  
2 vob6713   (30.09.2011 07:18) [Материал]
Якщо можна прокоментуйте таку ситуацію. Представник по такій довіренності звертається до відділу ДВС з вимогою надати інформацію щодо утриманих аліментів за останні 10 років на неповнолітню доньку (на виконанні в ДВС знаходиться рішення суду). Колишня дружина перебуває за межами України разом з донькою, раз на рік приїзджає додому, тоді і отримує аліменти. В минулому році отримала з рахунку 29 тис. грн. аліментів, а тепер цей "представник" намагається повернути ситуацію таким чином нібито аліменти не отримувалися та звернувся в ДВС з вимогою (на підставі "довіренності") перераховувати аліменти на новий рахунок, напевне картковий, до якого може мати вільний доступ. Як мені поступити. Бо є побоювання щодо можливого шахрайства. Дякую за допомогу.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0