Понеділок, 29.04.2024, 03:49

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » працевлаштування
20:08
працевлаштування
дуже просимо розяснити наступну ситуацію: 16 осіб звільнено з записами у трудових книжках за несумлінне та неналежне виконання сл. обовязків що прзвело до порушень вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань митної спраи ,заподіяння матеріальних збитків державі. чи можливе працевлаштування з такими записами на дс ( якщо до 20 річного стажу дс не вистачило менше року зокрема)?чи взагалі правоміний такий запис ,якщо такі збитки ніким не встановлені? які можливі варіанти внесення виправлень у тр. книжки? наперед вдячні.
Категорія: Трудове право | Переглядів: 1078 | Додав: | Теги: заподіяння матеріальних з, звільнення за несумлінне та неналеж, державна служба
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
+1  
1 msmweb   (05.11.2010 09:19) [Материал]
1. Обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу прописані в ст. 12 Закону України "Про державну службу": Не можуть бути обраними або призначеними на посаду в державному органі та його апараті особи, які:
визнані у встановленому порядку недієздатними;
мають судимість, що є несумісною із зайняттям посади;
у разі прийняття на службу будуть безпосередньо підпорядковані або підлеглі особам, які є їх близькими родичами чи свояками;
в інших випадках, встановлених законами України (і тільки законами - прим. автора відповіді).
Відповідно до п. 7 Порядку проведення конкурсу на заміщення вакансій посад державних службовців, затвердженим Постановою КМУ від 15 лютого 2002 р. N 169, до участі у конкурсі не допускаються особи, які:
досягли встановленого законодавством граничного віку
перебування на державній службі;
визнані в установленому порядку недієздатними;
мають судимість, що є несумісною із зайняттям посади
державного службовця;
у разі прийняття на службу будуть безпосередньо
підпорядковані або підлеглі особам, які є їх близькими родичами чи
свояками;
позбавлені права займати відповідні посади в установленому
законом порядку на визначений термін;
в інших випадках, установлених законами (дублює положення зазначеного Закону).
Таким чином, немає прямих обмежень участі цим 16-тьом особам у конкурсах та працевлаштуванні на державну службу (звичайно, якщо обмеження не будуть передбачені певним галузевим законом, що встановлюватиме окремі вимоги до кандидатів саме на конкретний вид державної служби).
Проте, це скоріше всього буде впливати на рішення конкурсної комісії при вирішенні питання про рекомендування Вас на посаду, особливо, якщо буде конкуренція. Самі розумієте, що це серйозний мінус.
2. Виправлення у трудову. Організація може визнати запис недійсним на підставі відповідного наказу чи розпорядження (п. 2.6-2.10 Інстуркції про порядок веденя трудових книжок працівників). Зокрема, п. 2.10 регламентує, що у розділі "Відомості про роботу", "Відомості про нагородження", "Відомості про заохочення" трудової книжки (вкладиша) закреслення раніше внесених неточних або неправильних
записів не допускається.
У разі необхідності, наприклад, зміни запису відомостей про роботу після зазначення відповідного порядкового номеру, дати внесення запису в графі 3 пишеться: "Запис за N таким-то недійсний". Прийнятий за такою-то професією (посадою) і у графі 4 повторюються дата і номер наказу (розпорядження) власника або уповноваженого ним органу, запис з якого неправильно внесений до трудової книжки.
У такому ж порядку визнається недійсним запис про звільнення і переведення на іншу постійну роботу у разі незаконного звільнення або переведення, установленого органом, який розглядає трудові спори, і поновлення на попередній роботі або зміни
формулювання причини звільнення. Наприклад, пишеться: "Запис за N таким-то є недійсним, поновлений на попередній роботі". При зміні формулювання причини звільнення пишеться: "Запис за Nтаким-то є недійсним" звільнений... і зазначається нове формулювання.
У графі 4 в такому разі робиться посилання на наказ про поновлення на роботі або зміну формулювання причини звільнення.
При наявності в трудовій книжці запису про звільнення або переведення на іншу роботу, надалі визнаної недійсною, на прохання працівника видається "Дублікат" трудової книжки без внесення до неї запису, визнаного недійсним.

Таким чином, оскільки організація напевно не виявить бажання поновляти вас на роботі або змінювати формулювання причини звільнення, Вам необхідно звертатися до комісії по трудовим спорам чи до суду, і обгрунтовуючи підстави, добиватись необхідного Вам рішення і задоволення необхідних Вам вимог (в тому числі оскарження звільнення чи його причин). Вибір за Вами.


При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0