П`ятниця, 29.03.2024, 01:30

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Правельне оформлення спадщини від засновника СФГ
20:45
Правельне оформлення спадщини від засновника СФГ
Добрий день! Скажіть будь-ласка як бути ми сім'єю оформили спадщину від батька (мама від чоловіка) у вигляді рухомого майна сільськогосподарського підприємства (СФГ) отримавши свідоцтво права на спадщину, про те оскільки внесок у статутний фонд підприємства становить 0 грн. (власник, згідно статуту підприємства- померлий батько в одній особі) державний реєстратор не може зареєструвати нас (тих хто отрима спадщину) як засновників мотивуючи- це тим, що у свідоцтві права на спадщину не зазначену, що ми отримали спадщину у вигляді корпоративних прав. Державний нотаріус (внього спадкова справа) не знає як правильно оформити свідоцтво право спадщину, щоб правонаступники змогли стати засновниками підприємтсва; при цьому підприєство, через правові казусі неможе повноцінно функціонувати. Скажіть будь-ласка як бути? Дякую!!!
Категорія: Спадкування | Переглядів: 1256 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
2 msmweb   (10.01.2012 11:49) [Материал]
Щодо Вашого питання слід зазначити наступне.
1. Відповідно до п. 218 Наказу Мін'юсту від 03.03.2004 № 20/5 "Про затвердження Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України" спадкування майна фермерського господарства здійснюється
з урахуванням вимог Закону України "Про фермерське господарство". Згідно ч. 1 ст. 23 Закону України "Про фермерське господарство", успадкування фермерського господарства (цілісного майнового комплексу або його частини) здійснюється відповідно до закону. На основі наведеного можна зробити висновок, що Ви успадковуєте саме майно (цілісний майновий комплекс) господарства.
2. Вищезазначене суперечить основним засадам корпоративного права, оскільки, де-факто, для участі у ФГ Ви маєте успадкувати не саме майно (так як воно належить господарству і перебуває у нього на балансі), а майнові права батька як засновника на це майно. Саме це (виходячи з тексту Вашого питання) від Вас і вимагає реєстратор. Тут виникає певна правова колізія.
3. У Вас два варіанти вирішення справи:
а. Оскаржувати відмову державного реєстратора (для цього її потрібно отримати письмово) у суді, - проте потрібно багато часу на судову тяганину;
б. Звертатись знову до реєстратора, вияснити конкретно у якій формі він хоче, щоб було зазначено в свідоцтві Ваші права на СФГ. Потім йти до нотаріуса і просити його, що такі права було зазначено, - дієвіший на практиці спосіб (враховуючи іноді неаргументовану "принциповість" держ.реєстраторів).

0  
1 msmweb   (06.01.2012 18:53) [Материал]
Доброго дня! Дякуємо за підтримку ресурсу! Для отримання відповіді щодо Вашого питання, відправте ел. лист з кодом 0004 на адресу адміністрації сайту - admin@pravolife.pp.ua

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0