Четвер, 25.04.2024, 01:00

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Приватизация подъездной дороги
22:27
Приватизация подъездной дороги
Здравствуйте. Хотел бы узнать как поступить в нижеприведенной ситуации. Сосед приватизировал единстенную подездную дорогу к огроду и поставил забор .дом он купил 15 лет назад и до 1.06.2011 проблем небыло, но за 1 день поставил забор заявляет что земля(участок дороги в районе его двора) приватизирована.Законна ли данная приватизация и на основании каких законодательных актов и в каких истанциия можно оспорит действия соседа.Мирным путем сосед отказывается решить проблему.
Категорія: Земельне право | Переглядів: 728 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
2 msmweb   (08.06.2011 15:10) [Материал]
Якщо дорога насправді є - звертайтесь в орган місцевого самоврядування (місцеву раду) із скаргою, оскільки вона не може за Земельним кодексом України не може бути приватизована.

0  
1 msmweb   (08.06.2011 15:08) [Материал]
Якщо земля під місцем проїзду дійсно належить йому на праві власності (якщо ця дорога насправді не відображена на генплані населеного пункту, і таким чином, офіційно її там не існує і не передбачено), то єдиний ваш вихід - встановлення сервітуту. Оскільки домовленості немає, то необхідно звертатись для цього до суду.
Відповідно до ч. 1 ст. 401 Цивільного кодексу України, право користування чужим майном (сервітут) може бути
встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом.
Згідно ч. 3 ст. 402 ЦК, у разі недосягнення домовленості про встановлення
сервітуту та про його умови спір вирішується судом за позовом особи, яка вимагає встановлення сервітуту.
Відповідно до ст. 404 ЦК, ч 1: право користування чужою земельною ділянкою або іншим нерухомим майном полягає у можливості проходу, проїзду через чужу
земельну ділянку, прокладання та експлуатації ліній електропередачі, зв'язку і трубопроводів, забезпечення водопостачання, меліорації тощо.
ч. 2: особа має право вимагати від власника (володільця) сусідньої земельної ділянки, а в разі необхідності - від власника (володільця) іншої земельної ділянки надання земельного сервітуту.

У разі відсутності домовленості із сусідом звертайтесь до суду з позовом про встановлення сервітуту (не забудьте просити суд про севітут без оплати користування).

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0