Субота, 27.07.2024, 01:03

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Розділ майна, розвод
19:36
Розділ майна, розвод
Добрий день! Допоможіть будь ласка. У нас склалась така ситуація: мої батьки находяться у браці, але батько не проживає з мамою уже 3 роки. Живе в іншому будинку з іншою жінкою. Подавати на розвод не хоче, поясняє це тим що він не працює і немає коштів. Будинокв якому ми проживаємо (мама, я і сестра) записаний на нього. В будинку прописані всі: мама, батько, сестра і я. Будинок побудований після укладення шлюбу (більшість коштів були мамині). Але він говорить що цей будинок його і він його нам не дасть. За ці три роки що він не виже з нами ми купили в будинок: холодильник, стіральну машину, мебель на кухню, зробили ремонт у коридорчику, кухні, зробили пробойний колодець, поставили 4 євровікна, змінили двері, поставили інший замок, і ще купували техніку для дому. Він пиячить і вимагає ключі від дому щоб ще винести від нас реччі. В домі з його речей лишилось дві рубашки і все. все інше він забрав. Я і сестра повнолітні. Навчання він нам не оплачував, грошей не давав. Як бути в такій ситуації. При розводі можемо ми з сестрою пртендувати на частину дому? Як потрібно зробити щоб він нічого не отримав або хоть би по мінімуму? Допоможіть будь ласка. Завчасно дякую!
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 835 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
2 Алекса   (18.05.2011 21:41) [Материал]
Зараз нам говорять, що батько намагається продати будинок. Це можливо без нашої згоди, адже він навіть не проживає в цьому будинку? І чи може він привести іншу жінку в цей будин перебуваючи при цьому в бракі з мамою?
У батька навіть немає ключів від будинку, оскільки в домі залишилось лише 2 його рубашки і все, всі остальні речі він позабирав.

0  
1 Whiteshapka   (11.05.2011 10:04) [Материал]
1. Ваша мама еж, має право звернетить до суду з позовом розірвання шлюбу. Якщо склались такі відносини і спільного господарства батьки не ведуть довгий час - то проблем з цим питанням е виникне.
2. Після розлучення - можна ставити питання про поділ спільного майна подружжя. Оскільки відповідно до ст. 60 Сімейного кодексу України - майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власност, незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашього господарства, догляд за ітьми, хвороба тощо) самомтійного заробітку (доходу.Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об"єктом права спільної сумісної власності подружжя.
3. Чи приватизований Ваш будинок?
Якщо ні,то раджу його приватизувати. Приватизація будинку робиться на всіх осіб, які мають право ним користватись, тобто на всіх приписаних в ньому осіб.
4. У судовому порядку можна ставити питання про визнання особи такой, що втратила право користування житловим приміщенням (виселення). Оскільки, Ваш батько довгий час не проживає в будинку, в нього є інше приміщення, він не сплачує за комунальні послуги, не цікавиться станом цього будинку. Але процес виселення є досить непростим та довгим.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Користувачів: 0