Четвер, 25.04.2024, 05:58

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » розірвання шлюбу в судовому порядку
13:52
розірвання шлюбу в судовому порядку
Доброго дня.
Ми з чоловіком розписалися за місяць до народженні дитини (до цього майже 8 років зустрічалися). Оформили шлюб по моїй ініціативі, чоловік не був проти тому ми просто розписались, без ніяких гулянь. З появою дитини конфлікти в сім'ї не зникли, а навпаки. Сварки майже кожен день, нерідко піднімає на мене руку. Все його не влаштовує: як готую, як прибираю і т.д. Я не хотіла подавати на розлучення, але коли він сьогодні сказав шо якшо я цього не зроблю - то зробить з мене інваліда я вирішила що досить з мене. Я просто хотіла зберегти повну сім'ю, але ж не ціною свого здоров'я. Я пропонувала чоловікові самому піти до суду і подати заяву на розлучення, але він заявив мені, що якщо піде він - то дитину в мене відсудить (мов знайде для цього хай і не зовсім законні шляхи). Так от питання:
- чи є різниця хто подає заяву на розірвання шлюбу в суд?
- як мені себе повести на судовому засіданні, щоб опіка над дитиною буа присуджена тільки мені, а він міг бачитися з сином тільки в моїй присутності (він просто агресивний, любе випити. Я маю стабільну роботу, в мене вища освіта. Мені здається що надмірне спілкування з батьком в майбутньому зробить з сина такого ж неврівноваженого і агресивного громадянина. Тим більше, що в нього перед очима татко частенько б'є його маму?
- приклад позовної заяви (якщо можна).

Дякую за відповідь.
З повагою Тая
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 880 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 AGrozZ   (30.09.2011 09:50) [Материал]
Не має різниці, хто подать позов. Щоб дитину залишили з Вами, потрібно буде доказати суду ненадійність Вашого чоловіка як батька і вихователя дитини (вказати на свідків, зняти побої і надати ці документи до суду тощо). І детально розповісти про всі ці факти на судовому засіданні.
Зразок позову:

До ___________ районного суду м._________ адреса:________________________________

Позивач: Особа_1, проживаю за адресою:______________________________, тел.:__________________________________

Відповідач: Особа_2, проживає за адресою:______________________________, тел.:__________________________________

Третя особа: орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету _____________ районної у м._________ ради, адреса:_______________________________, тел.:__________________________________

Позовна заява

про розірвання шлюбу, визначення місця проживання малолітньої дитини та стягнення аліментів на дитину

«__» серпня 2004 року я уклала шлюб з Особою_2, який ми зареєстрували у ________ міському відділі реєстрації актів цивільного стану ________ обласного управління юстиції, актовий запис №_____.

Від шлюбу ми маємо сина – Особу_3, 2004 року народження.

Наша сім'я проживала за адресою м.__________, вул. ________, __, кв.__ в однокімнатній квартирі жилою площею 16 кв.м. що належить мені на праві приватної власності.

На протязі останніх двох років сімейне життя між нами поступово погіршувалося, що в кінцевому результаті призвело до фактичного припинення між нами шлюбних відносин. Кожен з нас має діаметрально протилежні погляди на шлюб, сім'ю. Відповідач постійно нехтує сімейними цінностями, такими як повага до дружини, піклування про створення в сім'ї доброзичливої сприятливої морально-психологічної атмосфери. З його ініціативи між нами постійно виникають сварки, свідком яких нерідко стає наша дитина, що тяжким чином впливає на її психічний стан та кожен раз спричиняє мені та їй душевні страждання.

Крім того, з метою нав'язати мені своє бачення проблемних питань відповідач іноді припускається до аморальних вчинків, будучи в нетверезому стані допускає фізичні образи що виражається в рукоприкладстві, навіть в присутності нашого сина та інших неповнолітніх дітей.

Відповідно до ст. 110 Сімейного кодексу України позов про розірвання шлюбу може бути пред'явлений одним із подружжя. ч. 2 ст. 112 СКУ визначено, що суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Згідно ч.3 ст. 181 СК України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти)
присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Враховуючи вищевикладене, та керуючись ст.ст. 110, 112, 181, 183 СК України,
ПРОШУ:
1. Розірвати шлюб між Позивач та Відповідач.
2. Визначити місцем проживання малолітньої дитини адресу Позивача.
3. Стягнути з Відповідача аліменти у розмірі 1/3 від його доходу.

До позову додаю:
1. Докази сплати державного мита та ІТЗ;
2. Копія свідоцтва про шлюб;
3. Копію свідоцтва про народження дитини.
4. Копію позову та доданих до нього матеріалів для відправки Відповідачу.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0