Субота, 27.07.2024, 15:08

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Розлучення та його наслідки
16:05
Розлучення та його наслідки
Доброго дня!З чоловіком розлучена, а оскільки участі у вихованні та догляді за дитиною він не бере, хочу позбавити його батьківських прав.Мій теперішній чоловік хоче дати дитині своє прізвище та по- батькові, і звичайно, усиновити його.Син чоловіка любить і називає татом.Дитині 6 років.Яка процедура, до яких органів та з якими документами мені потрібно звернутись?Дякую за відповідь.
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 1276 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 Inda   (22.05.2011 14:31) [Материал]
Ухилення батьків від виконання своїх обов'язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не
забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її
внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов'язками.Позбавлення батьківських прав торкається найважливіших прав дітей і батьків, тому позбавлення батьківських прав можливо тільки в судовому порядку.Відповідно до ст. 165 СК вам потрібно звернутися із позовом про позбавлення батьківських прав. Позов пред"являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції, де вона реєструється, з дотриманням певного порядку( реєстрація в автоматизованій системі документообігу суду, що здійснюється працівниками апарату відповідного суду в день надходження документів). Крім того вам потібно додати до позивної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб. Також потрібен паспорт, усі документи що посвідчують про розірвання шлюбу. Копії позовної заяви ви повинні відіслати заказним листом на адресу вашого минулого чоловіка.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0