Понеділок, 20.05.2024, 10:52

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » спадкування
17:01
спадкування
Здравствуйте меня зовут Света. Объясните мне пожалуйста мои права. Мне и моей систре мать после смерти оставила завещание где указано все ее майно и недвижимость переходит нам с сестрой на пополам. Бывший материн сожитель требует 1.2 часть наследства. Как я должна поступить.
Категорія: Спадкування | Переглядів: 822 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 Murzhak   (04.05.2011 14:01) [Материал]
Відповідно до ст. 1233 Цивільного кодексу України (ЦК України), заповітом є особисте розпорядження фізичної особи на випадок своєї смерті. Ст. 1235 ЦК України вказує, що заповідач (тобто Ваша мати) може призначити своїми спадкоємцями одну або
кілька фізичних осіб (у даному випадку: Вас і Вашу сестру), незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників
цивільних відносин.
Ваша мати своїм заповітом визначила Вас, як своїх спадкоємців і передала .вам усі свої права та обов'язки, які їй належали на час складання заповіту, а також на ті права та обов'язки, які їй можуть належати в майбутньому (с. 1236 ЦК України).
Співмешканець Вашої матері у даному випадку є спадкоємцем четвертої черги, за умови, якщо він проживав із Вашою матір'ю однією сім'єю не менше як 5 років до часу відкриття спадщини (тобто до її смерті).
Також, відповідно до ст. 1241 ЦК України, співмешканець Вашої матері не є особою, яка має право на обов'язкову частку у спадщині.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0