П`ятниця, 19.04.2024, 16:51

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Субсидія
10:13
Субсидія
Доброго дня. Мене цікавить таке питання. Чи можу я отримати субсидії на газ якщо у будинку проживає 4 особи (я, чоловік, син, та мама). Плаща будинку більше 100 м.кв., будинок принадлежить мені, а мама отримує пільги, як вдова учасника Великої Вітчизняної війни. Дякую. Чекаю відповідь.
Категорія: Соціальне забезпечення | Переглядів: 873 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (03.12.2010 22:59) [Материал]
Право на призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу для сімей, які складаються із працездатних осіб - 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу, а для сімей з непрацездатних осіб - 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу. При цьому норма володіння чи користування загальною площею житла та нормативи користування комунальними послугами встановлюється виходячи з 21 кв. метра на кожного зареєстрованого у житловому приміщенні та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.
Зростання витрат на оплату житлово-комунальних послуг приводить до збільшення кількості сімей, які звертаються за призначенням житлової субсидії, особливо з настанням опалювального періоду.
Громадяни, яким призначена житлова субсидія, сплачують за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу. Якщо у житловому приміщенні зареєстровані і проживають тільки пенсіонери - за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання сплачуватимуть 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу.

Наприклад: у житловому приміщенні зареєстровано двоє пенсіонерів: середньомісячний сукупний дохід за останні шість місяців становить 1600 грн. (дві пенсії). Обов’язкова частка платежу за житлово-комунальні послуги для даної сім’ї складатиме 10 відсотків – 160 грн. Місячний розмір плати за житлово-комунальні послуги складає 300 грн. Розмір субсидії визначається як різниця між розміром плати за житлово-комунальні послуги та обов’язковим платежем, та складає: 300 грн. - 160 грн. (визначений обов’язковий платіж в 10 wacko = 140 грн.

Детальніше можна ознайомитись за посиланням - http://hmsoczahist.com.ua/socdop....ij.html


При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0