П`ятниця, 26.04.2024, 21:15

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » Відмова від спадщини в користь іншого
10:28
Відмова від спадщини в користь іншого
Ситуація: спадкодавець(померла)дала заповіт на своїх обох синів,один з яких помер до прийняття спадщини.У обох синів по двоє дітей(відповідно один син і одна дочка.)По родинній домовленості спадок переходить до дочки живого спадкоємця і дочки померлого спадкоємця.Запитання: хто повинен писати відмову від спадщини в цьому випадку на користь двох?Дякую за відповідь.
Категорія: Спадкування | Переглядів: 1227 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
2 Таня   (24.05.2011 16:39) [Материал]
За ст. 1276 ЦК України якщо спадкоємець за заповітом помер і не встиг прийняти спадщину, право на прийняття його частини спадщини переходить до його спадкоємців. Право на прийняття спадщини здійснюється на загальних підставах протягом строку що залишився. Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він продовжується до трьох місяців. Що стосується дочки живого спадкоємця, то він повинен прийняти спадщину на себе, а потім може оформити договір дарування на свою дочку.

+1  
1 rpolonskiy   (15.11.2010 17:37) [Материал]
Найпростішим варіантом було б, якби особи, яким належить спадщина за заповітом, не подавали б заяв про прийняття спадщини за заповітом. Тоді спадщина буде розподілятися за законом.
Далі необхідно, щоб заяву про прийняття спадщини за законом подали до нотаріальної контори за місцем знаходження спадкового майна ці дві двоюрідних сестри. Але всі інші родичі заяв про прийняття спадщини подавати не повинні. В цьому випадку спадщина буде розподілятися за законом між двома спадкоємицями.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0