Субота, 27.07.2024, 01:35

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » виписка
10:12
виписка
Добрий день ! колишня дружина , яка не є власником квартири , квартира куплена мною до шлюбу, лише прописана. Зміила замок на дверях , я не можу потрапити до квартири. Як виписати людину з квартири
Категорія: Цивільне право | Переглядів: 2912 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 Вікторія   (07.04.2011 13:53) [Материал]
Виписати людину з квартири, а точніше сказати, позбавити людину права проживати у житловому приміщенні та зняти її з реєстрації у житловому будинку можна за умови, що така людина не є власником або співвласником відповідного житла.
Якщо особа не є власником житла і не має законних прав на проживання у ньому (тобто мешкає у Вашому домі не на підставі договору оренди (найму) або не на іншій законній підставі, то таку особу можна примусово виселити та позбавити її реєстрації в судовому порядку.

Ви, як власник, маєте право вимагати усунення будь-яких перешкод у користуванні своїм житловим приміщенням (об'єктом права власності). Власник має право вимагати від відповідного підрозділу Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб у складі МВС скасувати реєстрацію місця проживання особи, що зареєстрована в Вашому домі, якщо така особа не має законних підстав для проживання у житловому будинку.

Однак, зігдно зі ст. 7 Закону України "Про свободу пересування", "Зняття з реєстрації місця проживання здійснюється протягом семи днів на підставі заяви особи, запиту органу реєстрації за новим місцем проживання особи, остаточного рішення суду (про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, визнання особи безвісно відсутньою або померлою), свідоцтва про смерть".

Таким чином, скасування реєстрації (прописки) у Вашому випадку можна домогтися тільки в судовому порядку. Вам необхідно звернутися до суду з позовом "Про усунення перешкод у користуванні, володінні та розпорядженні об'єктом власності".

Якщо ж особа є власником (співвласником) житла, то без її згоди, висловленої у формі письмової заяви, зняти таку особу з реєстрації неможливо. Інакше тільки через суд.
Підстав для звернення в суд може бути декілька:
Наприклад на підставі ст. 116 Житлового кодексу України:
Стаття 116. Виселення без надання громадянам іншого житлового приміщення
Якщо наймач, члени його сім‘ ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематично руйнують або псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил співжиття роблять неможливим для інших мешкання з ними в одній квартирі або в одному будинку, а заходи запобігання і суспільного впливу виявилися безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших зацікавлених осіб здійснюється без надання іншого житлового приміщення.


При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 14
Гостей: 14
Користувачів: 0