Понеділок, 20.05.2024, 03:41

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » виселення співмешканця
14:48
виселення співмешканця
Здравстуйте!
Полгода назад в законном порядке родная тётя подарила приватизированную квартиру, единоличной владелицей которой она являлась, своей родной племяннице. Тётя оставалась прописанной по адресу квартиры и по устной договоренности продолжала жить в ней до смерти (до прошлой недели) вместе со своим гражданским мужем, который прописан по тому же адресу более 12 лет без права претендования на жилищную площадь. У тёти детей и родителей нет, квартиру, вопреки ожиданиям гражданского мужа, ему не дарила и не завещала.
Подскажите, пожалуйста, каким образом можно выселить этого гражданина из квартиры, в т.ч. возможно ли это без искового заявления, но с помощью применения полномочий представителей органов внутренних дел.
Заранее огромное спасибо!
Категорія: Житлове право | Переглядів: 1222 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (17.11.2010 09:00) [Материал]
ч. 2 ст. 64 ЖК України - до членів сім'ї наймача належать дружина наймача, їх діти і
батьки. Членами сім'ї наймача може бути визнано й інших осіб, якщо вони постійно проживають разом з наймачем і ведуть з ним спільне господарство.
ст. 157 ЖК - членів сім'ї власника жилого будинку (квартири) може бути виселено у випадках, передбачених частиною першою статті 116 цього Кодексу. Виселення провадиться у судовому порядку без надання іншого жилого приміщення.
ст. 116 ЖК - якщо наймач, члени його сім'ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематично руйнують чи псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил соціалістичного співжиття роблять неможливим для інших проживання з ними в одній квартирі чи в одному будинку, а
заходи запобігання і громадського впливу виявились безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших заінтересованих осіб провадиться без надання іншого жилого приміщення.

Таким чином, у Вас лише одна дорога - у суд. При чому, в суді буде надзвичайно важко довести підстави виселення, зазначені в ст. 116 ЖК (див. вище).


При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0