Субота, 27.07.2024, 14:40

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » визначення порядку зустрічей неповнолітніх дітей з батьком
12:38
визначення порядку зустрічей неповнолітніх дітей з батьком
Здравсвуйте, Помогите, пожалуйста,Ю разрешить ситуацию:

Я в разводе с бывшим мужем уже 3 года, есть дочь 7 лет
Развод был по мирному соглашению: дочь проживает с мамой, свободное общение ребенка с папой, алиментов не подавала, на имущество никто не претендовал (каждый остался при своем)
Спустя три года оказалось что свободное общение это ерунда: с пт до вечера вс каждые вых ребенок проводит не дома, уроки не готовит (1 класс), кружки пропускает (в сб занятие), с мамой не видится и еще ситуации - тебе надо ты и забирай - типа побегай за мной по киеву

Надо: на бумаге зафиксировать "свидания", прописать условия "доставки на дом", а также отпускные/каникулы

Подскажите, пожалуйста, как граммотно все начать и провести такую процедуру? Это решается порсто через суд или нужно обращаться в опекунский совет?
Заранее огромное спаси
Категорія: Сімейне право | Переглядів: 1051 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (27.05.2011 14:47) [Материал]
Пунктами 73, 74 Постанови КМУ № 866 від 24.09.2008 р. встановлено, що у разі виникнення спору між батьками щодо участі у вихованні дитини один з батьків, що проживає окремо від дитини, подає службі у справах дітей за місцем проживання дитини заяву, копію паспорта, довідку з місця реєстрації (проживання), копію свідоцтва про укладення або розірвання шлюбу (у разі наявності), копію свідоцтва про народження дитини.
Працівник служби у справах дітей проводить бесіду з батьками, а у разі потреби, також з родичами дитини. До уваги береться ставлення батьків до виконання батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, стан здоров'я дитини та інші обставини, що мають істотне значення. Після з'ясування обставин, що призвели до виникнення спору між батьками щодо участі у вихованні дитини, служба у справах дітей складає висновок.
Участь у вихованні дитини та у разі потреби порядок побачення з дитиною того з батьків, який проживає окремо від неї, встановлюються рішенням районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ради з урахуванням висновку служби у справах дітей.
Під час розгляду судом спорів між батьками щодо виховання дитини районна, районна у мм. Києві та Севастополі держадміністрація, виконавчий орган міської, районної у місті ради подає суду письмовий висновок про способи участі одного з батьків у вихованні дитини, місце та час їх спілкування, складений на підставі відомостей, одержаних службою у справах дітей в результаті проведення бесіди з батьками, дитиною, родичами, які беруть участь у її вихованні, обстеження умов проживання дитини, батьків, а також на підставі інших документів, які стосуються зазначеної справи.

Резюмуючи: Ви можете звернутись в слжбу у справах дітей і в суд, проте краще в перший орган, оскільки це допоможе прискорити процедуру вирішення питання і позбавить Вас судової тяганини. В суд потрібно звертатись у випадку незгоди з рішенням виконавчих органів.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0