Четвер, 25.04.2024, 02:23

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » заборгували гроші
21:27
заборгували гроші
Одна людина винна мені 25000 гривнів по розписках. Віддавати їх не збирається. Наскільки мені відомо, майна у його ніякого нема і він ніде не працює, навіть на біржі не стоїть(має дружину і двох неповнолітніх дітей). На що можна розраховувати в суді? Як він має віддавати ці гроші? На це питання ви мені відповіді не дали.
Категорія: Цивільне право | Переглядів: 683 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 AGrozZ   (28.09.2011 10:06) [Материал]
Після того, як Ви отримаєте рішення суду, що зобов`язує боржника повернути Вам кошти, стягненням боргу (за Вашою заявою) займеться державна виконавча служба. Вона збирає інформацію про фінансовий стан боржника (перевіряє рахунки в банках, виявляє рухоме та нерухоме майно). Стягнення коштів з фізосіб доволі проблематичне. Якщо Ви знаєте, що за боржником не рахується жодного майна, та він ніде не працює, то ще під час судового процесу подайте заяву про забезпечення позовних вимог - попросіть накласти арешт на майно, котре записано на його дружину, мотивуючи прохання тим, що таке майно є спільно набутим, а отже, в ньому є і частка боржника. В цьому ж судовому процесі варто виділити цю частку - саме на неї потім і буде накладене стягнення. Якщо ж майно не було набуте в шлюбі - то Ви втрачаєте можливість стягнення коштів. Виконавче провадження закриють за відсутністю коштів у боржника, але у Вас залишиться можливість повторно подати виконавчий документ для виконання, коли Ви дізнаєтесь, що у боржника з`явилося майно чи робота. Звертатися за стягненням до колекторських компаній, в принципі, можна, але без всяких передоплат - хай працюють лише за відсоток від стягнутої суми. З фізичних осіб заборгованість стягується, як свідчить практика, у 25-30% випадків.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0