Понеділок, 20.05.2024, 12:16

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » загранпаспорт без взяток!
18:07
загранпаспорт без взяток!
Здравствуйте! Подскажите как быть в такой ситуации? При оформлении загран-паспорта в ОВИРе города Николаев мне предложили оплатить квитанции на сумму 642грн из которых 350грн оффицеально, а остальную сумму раскидали на три пункта подведённые жирной чертой(оформление пакета какихто документов, Справка о несудимости и страховка )все это добровольно принудительно! Я спросил, что это такое и зачем это нужно, на что мне ответели (я незнаю ,сейчас позвоню начальству)И попросила подождать минут пять в коредоре! Минут через двадцать вышла и сказала что можно оплатить только 350 грн а остольное ненужно и добавила что мне нужно взять какието бланки в другом кабинете что в её кабинете бланки только для тех кто оплачивает всю квитанцию! Пошол в тот кабинет но к сожалению попал под конец рабочего дня, и естественно мне ничего недали оргументируя тем что у них рабочий день закончен хоть до его конца оставалось минут 10, но всеже сказали чтобы я приходил в следующий приёмный день и захватил с собой паспорт, код, справку из военкомата, и справку о несудимости! Подскажите какие документы они вправе от меня требовать и какую конкретную сумму мне нужно оплатить офицеально согласно законов украины и постановлению кабмина! Какие должны быть мои действия и реакции? И действия сотрудников ОВИРа! Как недопустить корупционных действий со стороны сотрудников ОВИРа!?
Категорія: Адміністративне право | Переглядів: 1105 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (08.01.2011 10:20) [Материал]
Розміри додаткової оплати органам МВС - http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z1235-07 (п. 84) - за виконання запиту до 10 роб. днів - 158,38, до 3 роб. днів - 314,55; + 10,28 за пакет документів (п. 86)

Відповідно до Порядку видачі зак. пасп.: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....9981783 -
9. Відповідно до статті 5 Закону України ( 3857-12 ) "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" загальний термін розгляду заяв про оформлення паспорта/проїзного документа (або про оформлення дозволу для виїзду за кордон на
постійне проживання) не повинен перевищувати трьох місяців із дня подання документів. Згідно з підпунктом "б" пункту 6 статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.93 N 7-93 ( 7-93 ) "Про державне мито" (із змінами і доповненнями) за видачу паспорта справляється державне мито.
За окремою заявою громадянина, у разі сплати подвійної ставки державного мита, паспорт оформлюється достроково - до 10 робочих днів (підпункт "л" пункту 6 статті 3 Декрету ( 7-93 ). Подвійна ставка державного мита справляється також у разі оформлення паспорта в терміновому порядку.
У терміновому порядку, до 3 робочих днів, паспорт/проїзний документ оформлюється, якщо поїздка пов'язана з терміновим лікуванням від'їжджаючого, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном. Зазначені обставини мають бути підтверджені документами, визначеними у пункті 7 Правил, строк дії яких не перевищує 15 днів від дати їх видачі (відправлення).

Декрет КМУ "Про державне мито" - за видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон або продовження строку дії цього паспорта: 10 н.м.д.г. (170 грн.)

Окрім того, сплачується плата за страхування + внесок в фонд МВС (щодо них точаться гострі суперечки в обов'язковості по сплаті і щодо права овіру відмовити у разі несплати)

Перелік документів: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=231-95-%EF (п. 10-11)


При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0