Субота, 20.04.2024, 01:59

Юридична консультація

Юридичні послуги

Юридична допомога

Головна » земля
11:06
земля
Особою 1 у 1992 р. було складено заповіт на мою маму на все своє майно, де б воно не було, і з чого воно не складалося, та на яке за законом Особа 1 буде мати право, в тому числі і частина будинку 17/25. У 1992 р. за Особою 1 рішенням ради було закріплено усю присадибну земельну ділянку за Особою 1. У 1994 р. Особі 1 рішенням ради згідно Декрету КМУ № 15-92 було передано у приватну власність усю присадибну земельну ділянку. Після заповіту у квітні 1997 р. договором-дарування Особою 1 було подаровано моїй мамі частину будинку 17/25. У липні 1997 р. Особа 1 померла. Моя мама згідно договору-дарування частини будинку 17/25 оформила на себе право власності у БТІ,селищна рада рішенням від 1999 р. передала усю присадибну земельну ділянку моїй мамі з подальшою її приватизацією. Користуємося земельною ділянкою з 1997 р. а це більше 13 років, у нас є квитанції про сплату нами земельного податку. Згідно постанови КМУ № 844 "Про беоплатне оформлення та видачу громадянам державних актів" з рішенням від 1999 р. про передачу земельної ділянки моїй мамі з подальшою її приватизацією звернулися з заявою про офоримлення та видачу державного акта, селищна рада винесла рішення про відмову у передачу у власність земельної ділянки моїй мамі в зв"язку з тим, що що дана земельна ділянка необхідна для обслуговування цілого житлового будинку, а не його частини. ( за даною адресою є два співвласники будинку селищна рада 8/25 кв.м. кімната гуртожитку де ніхто не проживає і моя мама 17/25 ) ( Я вважаю, що в даному випадку в даній мірі між співвласниками утворився порядок користування присадибною земельною ділянкою, сама ж рада за попереднім співвласником спочатку закріпила земельну ділянку а потім рішенням від 1994 р. передала у приватну власність, а згодом і новому власнику частини 17/25 рішенням від 1999 р. передала земельну ділянку з подальшим її приватизацією, а тепер говорить, що необхідно здійснити поділ будинку виводити кожному окремий будинковий номер і ділити земельну ділянку пропорційно від площі власності у будинку).
Допоможіть будь ласка у такій "делікатній" ситуації, чи успадкувала за заповітом моя мама цю присадибну земельну ділянку?! чи з переходом права власності згідно договору-дарування на частину будинку до мами перейшло і право власності на земельну ділянку в тих самих обсягах, тобто на всю присадибну ділянку, що було у попереднього землевласника чи лише на відповідну частину пропорційно від площі будинку що є у влансоті??? чи законна відмова у приватизації земельно ділянки згідно постанови КМУ № 844 на підставі рішення ради від 1999 р. виданого згідно Декрету КМУ № 15-92 та ЗК від 1992 р., хіба користуваннями нами 13 років і сплата земельного податку та рішення ради на мою маму про передачу її присадибної ділянки нічого неварті у відстоюванні своїх прав????!
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Земельне право | Переглядів: 938 | Додав:
УВАГА! Адміністрація сайту надсилає відповіді на описані проблемні ситуації (запити) лише на електронну пошту, вказану при подачі заявки. Консультації безпосередньо на сторінках сайту здебільшого не проводяться.
Залишати коментарі може лише адміністратор сайту, зареєстровані користувачі мають змогу редагувати свою заявку.
0  
1 msmweb   (22.12.2010 08:23) [Материал]
Якщо особа, яка була власником певного майна (в даному випадку земельною ділянкою) на законних підставах, мала відповідні підтверджуючі документи, то ви як спадкоємець всього її майна отримуєте його у власність з моменту оформлення спадщини. Якщо у вас дійсно є документи на руках (або можете їх отримати), що підтверджують право власності на земельну ділянку спадкодавця, і у вас є підтвердження отримання цього майна у спадок, то ви цілком можете звернутись до суду для оскарження відмови ради і захисту своїх прав.

При необхідності зареєструйтесь або зайдіть на сайт:
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Архів заявок
Цивільне право
Сімейне право
Спадкування
Трудове право
Соціальне забезпечення
Житлове право
Захист прав споживачів
Земельне право
Господарське право
Податкове право
Банківське право
Кримінальне право
Адміністративне право
Митне законодавство
Процесуальні питання
Інші, не віднесені до перелічених категорій
Наше опитування
Як допоміг наш сайт?
1. на "5"
2. на "4"
3. на "3"
4. на "2"
Всього відповідей: 168
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0